Toto systeem

Met een systeemweddenschap kun je meerdere voorspellingen combineren in een meervoudige weddenschap. Anders dan bij een ‘gewone’ gecombineerde weddenschap, hoef je niet alle wedstrijden goed te hebben om toch te winnen. Het systeem maakt namelijk combinaties van al jouw gekozen wedstrijden. Hieronder staan de verschillende systemen verder toegelicht. Tevens staat de werking van een banker en grouping toegelicht.
Om een systeem online te spelen, selecteer je in je spelformulier het tabblad ‘systemen’. De beschikbare systemen (zie verderop voor meer uitleg) zijn direct zichtbaar. Kies het systeem van je keuze.
Speel je systeem in de winkel, kies dan onderaan het spelformulier het systeem dat je wilt spelen. Let hierbij op dat je geen hoger systeem kunt spelen dan je aantal voorspellingen. Dus als je vier voorspellingen hebt gedaan, dan kun je de systemen 1,2,3 en 4 kiezen.

De verschillende systemen

Single
Speel je systeem ‘single’ (online) of ‘1’ (winkel) dan speel je van al je voorspellingen losse singles. Er worden geen combinaties gemaakt. Hieronder vind je een voorbeeld. Let op: je kunt in dit geval ook meerdere voorspellingen op dezelfde wedstrijd doen, omdat ze toch niet met elkaar gecombineerd worden.

    Ajax - AZ,
Fulltime: 1

Ajax - AZ,
Halftime/fFulltime: 1/1

Nadal - Federer,
Fulltime: 2
Chelsea - Arsenal,
Oneven/Even: Even
Singles (systeem 1) Weddenschap 1 x      
  Weddenschap 2   x    
  Weddenschap 3     x  
  Weddenschap 4       x

In het voorbeeld hierboven, zie je dat het systeem vier losse weddenschappen creëert.

Inleg
De inleg die je doet, is per weddenschap. In het voorbeeld van hierboven speel je vier weddenschappen. Stel dat je € 2 inlegt per weddenschap, dan is je totale te betalen bedrag voor dit systeem 4x € 2 = € 8.

Winnen
Je wint al wanneer je slechts één weddenschap goed hebt. Let wel op: je wint dan natuurlijk alleen die weddenschap. De andere weddenschappen zijn verloren.

Doubles (systeem 2)
Speel je systeem ‘doubles’ (of systeem ‘2’ in de winkel), dan maakt het systeem van al jouw voorspellingen combinaties van twee wedstrijden.

    Ajax - AZ,
Fulltime: 1

PSV - Vitesse,
Halftime/Fulltime: 1/1

Nadal - Federer,
Fulltime: 2
Chelsea - Arsenal,
Oneven/Even: Even
Doubles (systeem 2) Weddenschap 1 x x    
  Weddenschap 2 x   x  
  Weddenschap 3 x     x
  Weddenschap 4   x x  
  Weddenschap 5   x   x
  Weddenschap 6     x x

In het voorbeeld hierboven, zie je dat het systeem zes weddenschappen creëert. Let op: als er bij jouw voorspellingen twee of meer voorspellingen op dezelfde wedstrijden bij zitten, dan zijn er minder weddenschappen (combinaties) mogelijk aangezien twee voorspellingen op dezelfde wedstrijden niet in dezelfde combinatie kunnen zitten.
Speel je online, dan zorgt het systeem er automatisch voor dat er minder weddenschappen mogelijk zijn.
Speel je in de winkel, dan dien je bij de voorspellingen op dezelfde wedstrijd de R aan de rechterzijde van het spelformulier aan te kruisen, en een A, B of C (zie voor meer uitleg hieronder bij groeperen.

Inleg
De inleg die je doet, is per weddenschap (combinatie van twee voorspellingen dus). In het voorbeeld van hierboven speel je zes weddenschappen. Stel dat je € 2 inlegt per weddenschap, dan is je totale te betalen bedrag voor dit systeem 6x € 2 = € 12.

Winnen
Je wint al wanneer twee van je voorspellingen correct zijn. Let op: je wint dan alleen de correcte weddenschap (combinatie). Weddenschappen (combinaties) binnen het systeem die je niet juist hebt voorspeld, verlies je natuurlijk.

Triples (systeem 3)
Speel je systeem ‘triples’ (of systeem ‘3’ in de winkel), dan maakt het systeem van al jouw voorspellingen combinaties van drie wedstrijden.

    Ajax - AZ,
Fulltime: 1

PSV - Vitesse,
Halftime/Fulltime: 1/1

Nadal - Federer,
Fulltime: 2
Chelsea - Arsenal,
Oneven/Even: Even
Triples (systeem 3) Weddenschap 1 x x x  
  Weddenschap 2 x x   x
  Weddenschap 3 x   x x
  Weddenschap 4   x x x

In het voorbeeld hierboven, zie je dat het systeem vier weddenschappen creëert. Let op: als er bij jouw voorspellingen twee of meer voorspellingen op dezelfde wedstrijden bij zitten, dan zijn er minder weddenschappen mogelijk aangezien twee voorspellingen op dezelfde wedstrijden niet in dezelfde combinatie kunnen zitten.
Speel je online, dan zorgt het systeem er automatisch voor dat er minder weddenschappen mogelijk zijn.
Speel je in de winkel, dan dien je bij de voorspellingen op dezelfde wedstrijd de R aan de rechterzijde van het spelformulier aan te kruisen, en een A, B of C. (zie voor meer uitleg hieronder bij groeperen).

Inleg
De inleg die je doet, is per weddenschap (combinatie van drie voorspellingen in dit geval). In het voorbeeld van hierboven speel je vier weddenschappen. Stel dat je € 2 inlegt per weddenschap, dan is je totale te betalen bedrag voor dit systeem 4x € 2 = € 8.

Winnen
Je wint al wanneer drie van je voorspellingen correct zijn. Let op: je wint dan natuurlijk alleen de correcte weddenschap (combinatie). Weddenschappen (combinaties) binnen het systeem die je niet juist hebt voorspeld, verlies je natuurlijk.

Overige systemen
De overige systemen werken op dezelfde manier als hierboven. Je kunt spelen t/m systeem ninefold (systeem 9). Je kunt geen hoger systeem spelen dan je aantal voorspellingen. Speel je online, dan worden automatisch de beschikbare systemen weergegeven, maar speel je in de winkel dan dien je daar rekening mee te houden. Dus als je vier voorspellingen hebt gedaan, dan kun je de systemen 1,2,3 en 4 kiezen en niet de systemen 5 en hoger.

Systeem online Systeem winkel
Singles 1
Doubles 2
Triples 3
Fourfolds 4
Fivefolds 5
Sixfolds 6
Sevenfolds 7
Eightfolds 8
Ninefolds 9


Banker
Je kunt één of meer van je voorspellingen binnen je systeem ‘banker’ maken. Een banker is een voorspelling die in al je systeemcombinaties zit. Combinaties waar deze banker-wedstrijd niet in zit, worden niet gemaakt. Dit betekent dat er uiteindelijk minder combinaties worden gemaakt, en dit betekent dus een lagere inleg. Let wel op: als de banker-wedstrijd fout voorspeld is, dan win je helemaal niets. Zorg er dus voor dat je heel zeker bent van je voorspelling voordat je deze als banker kiest!
Om als je online speelt, een voorspelling als Banker te selecteren, activeer je in je spelformulier aan de rechterkant de optie ‘Banker’. Je ziet dat er dan een B voor al je voorspellingen komt te staan. Klik dan op de B bij de voorspelling die jij als Banker wilt selecteren.
Wil je Banker spelen in de winkel, selecteer dan bij de voorspelling die jij als Banker wilt, de B aan de linkerkant van het spelformulier.

Hieronder vind je een voorbeeld van een doubles systeem (systeem 2) waarbij één wedstrijd (Ajax – AZ) als banker is gemarkeerd. Je ziet dat de weddenschappen 4,5 en 6 uit het systeem worden gehaald omdat de Banker wedstrijd daar niet inzit. Hiermee blijven drie weddenschappen over. Bij een inleg van € 2 per weddenschap betaal je nu dus € 6 in totaal (in plaats van € 12 als je zonder Banker speelt)

    Ajax - AZ,
Fulltime: 1

PSV - Vitesse,

Halftime/Fulltime: 1/1

Nadal - Federer,
Fulltime: 2
Chelsea - Arsenal,
Oneven/Even: Even
Doubles (systeem 2) Weddenschap 1 x x    
  Weddenschap 2 x   x  
  Weddenschap 3 x     x
  Weddenschap 4   x x  
  Weddenschap 5   x   x
  Weddenschap 6     x x


Als je Ajax – AZ fout hebt voorspeld, dan verlies je al je weddenschappen en win je dus niets.

Groeperen
Een andere optie bij systeemspelen is ‘groeperen’. Groeperen is alleen in de winkel mogelijk. Online gebeurt dit automatisch. Groeperen kan alleen in combinatie met systeemspelen.
De optie ‘Groeperen’ speel je

  • Als je meerdere voorspellingen op dezelfde wedstrijd, samen met andere voorspellingen,  via hetzelfde spelformulier wilt spelen. Omdat de voorspellingen op dezelfde wedstrijden niet gecombineerd kunnen worden, dient dit aangegeven te worden op het spelformulier. Dit kan door bij alle voorspellingen op dezelfde wedstrijd de R aan te kruisen rechtsboven op het spelformulier, en vervolgens bij al deze zelfde wedstrijden de A, B of C.
  • Als je verschillende voorspellingen op verschillende wedstrijden samen wilt nemen. Door het groeperen ziet het systeem deze voorspellingen als één voorspelling. Dit betekent voor jou een hoger risico (als één van de voorspellingen in dezelfde groep fout is, dan is de hele groep fout voorspeld), maar ook een hoger mogelijk winbedrag (al je quoteringen binnen dezelfde groep worden met elkaar vermenigvuldigd). Kruis hiervoor bij al je voorspellingen die je in dezelfde groep wilt zetten, de A, B of C aan (bij elke groep dezelfde letter). Omdat het voorspellingen zijn op verschillende wedstrijden, hoef je de R niet aan te kruisen.